Tagasi blogi juurde
10.05.2023

Põhjalik ülevaade Arena triatloni varustusest 2023

Arena triatlonivarustus aastal 2023 – suur ülevaade triatloni kalipsodest, triatloni ujumisprillidest, triatlonikombedest jne

Juba peagi on algamas triatloni hooaeg ning on aeg heita pilk ProSwimi e-poes pakutavatele triatloni toodetele. Vaatame lähemalt nii kalipsode, triatlonikombede, triatloniks sobivate ujumisprillide ja mütside valikut kui ka erinevaid treeningvahendeid ja neopreenkindaid. 

TRIATLONI KALIPSOD 

Kalipso puhul on üli oluline, et see oleks väga sobiva mõõdu ja lõikega. Kuitahes hea kalipso muutub kasutuks või isegi kahjulikuks, kui suurus ei ole kasutajale sobiv.

Liiga suure kalipso puhul koguneb vett kalipsosse liiga palju ja see teeb ujumist aeglasemaks. Liiga väikse kalipso puhul võib see takistada aga hingamist ja õlgade liikuvust.

Kalipso ehituses peaks õlgade ja käte osa olema võimalikult elastne – õlad peaks mugavalt liikuma. Allpool on tihti veidi paksem materjal, mis aitab parandada ujuja kehaasendit. Näiteks Arena Carbon Wetsuit kasutab lisaks neopreenile kehaosas võistluspükste ja -trikoode juurest tuntud carbon tehnoloogiat, mis samuti aitab keha stabiilsemana hoida.

 

Arena naiste ujumiskalipsode valik:

Hetkel on vanemad kalipso mudelid -35% soodustusega ja püsikliendid saavad uutelt kalipsodelt -15% (ja ka teistelt Arena toodetelt v.a. võistlusvarustus). Püsikliendiks saad hakata registreerudes

Uuemate naiste kalipso mudelite seast leiab järgnevad:

  • Arena Powerskin Thunder – pigem neile, kes teevad alles värsket tutvust avaveeujumisega.
  • Arena Powerskin Storm – välja töötatud maailma juhtivate sportlaste abiga ning see on neile, kes soovivad enda soorituse uuele tasemele viia.
  • Arena lühike SwimRun kalipso – lühikeste varrukatega Swimrun neopreenist kalipso on mõeldud võistlustele, mis hõlmavad ujumist ja jooksmist. Ideaalne triatloniks.

 

Kõik Proswimi valikus olevad Arena naiste kalipsod leiad SIIT.

Naiste triatlonikalipsod Arena

Arena Powerskin Thunder

Kui teed avaveeujumisega alles värsket tutvust, siis see kalipso on sulle! Arena naiste kalipso Powerskin Thunder on loodud pakkuma parimat ujuvuse, paindlikkuse, termo-kaitse ja mugavuse kombinatsiooni.
 
Varustatud kõige vajalikuga ning see on valmistatud täielikult kvaliteetsest ja vastupidavast Yamamoto lubjakivi-neopreenist, mis on vastupidavkerge ja suure jõudlusega materjal. Neopreeni tiheduse jaotus minimeerib vastupanu löögi ajal ja tagab ujuvuse kõigis õigetes piirkondades optimaalse kehaasendi ja suurema liikumisvabaduse tagamiseks.
 
Täiustatud disainifunktsioonid hõlmavad hõõrdumiseta kraed, mis on naha vastu pehme, et vähendada hõõrdumist, alt-üles tõmbelukku, mida on lihtne kasutada ja topeltpimedaid õmblusi, mis on 100% veekindlad.

Arena Thunder kalipso – hea kalipso triatloni tegemiseks

Arena Powerskin Storm

Vii oma sooritus enneolematule tasemele Arena uue Powerskin STORM kalipsoga!
 
Arena Powerskin Storm kalipso on valmistatud Yamamoto Limestone neopreenist, mis on vastupidav ja kerge materjal. Materjalil on äärmiselt madal veeimavus, mis võimaldab neopreeni kaalul jääda peaaegu identseks nii märgades kui ka kuivades tingimustes.
 
Powerskin Storm kalipso on välja töötatud maailma juhtivate sportlaste abiga. Erineva paksusega neopreenpaneelid on kalipsole strateegiliselt paigutatud, tagades maksimaalse ujuvuse, erakordse paindlikkuse ja täieliku liikumisvabaduse.
 
Spetsiaalne kahekihiline konstruktsioon käsivartel tagab tõmbe faasis parema tunnetuse ning õhem ja väga elastne neopreen randmete ja pahkluude ümber võimaldab kalipso väga kiiresti selga panna ja seljast ära võtta.
 
Powerskin Storm kalipso on heaks kiitnud FINA, ITU, WTC ja USAT.

Arena lühike SwimRun kalipso

Arena naiste lühikeste varrukatega Swimrun neopreenist kalipso on mõeldud võistlustele, mis hõlmavad ujumist ja jooksmist. Ideaalne triatloniks. Liibuv neopreenist kangas keha ülemises osas ja jalgade ees aitab vähendada veetakistust ja toetab kehaasendit. Väga veniv kangas ja õhuke kiht õlgadel võimaldavad ujumisel maksimaalset liikumisvabadust.
 
Hoolikalt lamineeritud neopreenist riie, et tagada vastupidavus ja vähendada hõõrdumist. Eesmised ja tagumised tõmbelukud, mis võimaldavad kiiret riiete vahetust.

 

Arena meeste ujumiskalipsode valik:

Hetkel on vanemad kalipso mudelid -35% soodustusega ja püsikliendid saavad uutelt kalipsodelt -15% (ja ka teistelt Arena toodetelt v.a. võistlusvarustus). Püsikliendiks saad hakata registreerudes

Uuemate meeste kalipso mudelite seast leiab järgnevad:

  • Arena Powerskin Thunder – pigem neile, kes teevad alles värsket tutvust avaveeujumise ja triatloniga.
  • Arena Powerskin Storm – neile, kes ajavad taga maksimaalset sooritust ja soovivad ujuda viimase peal tehnoloogiaga.
  • Arena lühike kalipso SwimRun – neopreenist lühike kalipso on mõeldud võistlustele, mis hõlmavad ujumist ja jooksmist. Ideaalne triatlonideks.

Kõik Proswimi valikus olevad Arena meeste kalipsod leiad SIIT.

Arena meeste ujumiskalipso

Arena Powerskin Thunder

Arena meeste kalipso Powerskin Thunder loodi mõeldes sellele, mida avaveeujumise algajad vajavad. Arena kasutas oma varasemaid kogemusi, et pakkuda algajatele nende suurepärast lahendust võistlusteks. Powerskin Thunderi tehnoloogia ühendab endas kõik suure jõudlusega kalipso põhielemendid: optimaalne paindlikkusujuvusisolatsioon ja mugavus.
 
Arena meeste kalipso Thunder on valmistatud Yamamoto lubjakivi neopreenist – selle kvaliteetse materjali äärmine paindlikkus ja neopreeni strateegiline paksuse jaotus tagavad laia liikumisulatuse ja piiramatu tunde, mis hõlbustab ujujate loomulikku liikumist.
Thunderi kalipsol on ka madala profiiliga krae, mis hoiab ära hõõrdumise, 100% veekindlad topeltpimedad õmblused ja täiustatud tõmblukk, mis tagab kindla tihendi.
 
Ole oma järgmiseks võistluseks valmis selle FINA, World Triathloni (ITU), Ironmani ja USATi heakskiidetud disainiga.

Arena Powerskin Storm

Arena uue Powerskin STORM triatloni ja avaveeujumise kalipsoga viid oma soorituse täiesti uuele tasemele.
 
Arena Powerskin STORM meeste kalipso on valmistatud Yamamoto Limestone neopreenist, mis on vastupidav ja kerge materjal. Materjalil on äärmiselt madal veeimavus, mis võimaldab neopreeni kaalul jääda peaaegu identseks nii märgades kui ka kuivades tingimustes.
 
Meeste Powerskin Storm triatloni kalipso on välja töötatud maailma juhtivate sportlaste abiga. Erineva paksusega neopreenpaneelid on ülikonnale strateegiliselt paigutatud, tagades maksimaalse ujuvuse, erakordse paindlikkuse ja täieliku liikumisvabaduse.
 
Spetsiaalne kahekihiline konstruktsioon käsivartel tagab ujumistõmbe faasis parema tunnetuse ning õhem ja väga elastne neopreen randmete ja pahkluude ümber võimaldab kalipso väga kiiresti selga panna ja seljast ära võtta.

Powerskin Storm kalipso on heaks kiitnud FINA, ITU, WTC ja USAT.

 

Arena lühike kalipso SwimRun

Arena meeste Swimrun neopreenist lühike kalipso on mõeldud võistlustele, mis hõlmavad ujumist ja jooksmist. Ideaalne triatlonideks.
 
Liibuv neopreenist kangas keha ülemises osas ja jalgade ees aitab vähendada veetakistust ja toetab kehaasendit. Väga veniv kangas ja õhuke kiht õlgadel võimaldavad ujumisel maksimaalset liikumisvabadust.
 
Hoolikalt lamineeritud neopreenist riie, et tagada vastupidavus ja vähendada hõõrdumist. Eesmised ja tagumised tõmblukud, mis võimaldavad kiiret riiete vahetust.

Arena lüike triatloni kalipso

 

TRIATLONIKOMBED 

Triatlonikombesid on erinevaid: ühe- ja kaheosalised, varrukatega ja ilma, eesmise või tagumise lukuga või hoopis ilma lukuta ja nende seast sobiva valimine on iga sportlase isiklik eelistus.

Üpris levinud on üldjuhul üheosalised triatlonikombed – varrukatega variandid on peamiselt pikemate distantside ja eraldistartide jaoks, ilma varrukateta triatlonikombed enamasti lühemateks distantsideks, kuid see pole kindlasti reegel.

Näiteks Arena varrukatega triatlonikombega on mugav ka ujuda ning seetõttu on sobib see hästi ka lühematel distantsidel kasutamiseks. 

Arena naiste triatlonikombede valik:

Kõik Arena naiste triatlonikombed on hetkel -50% allahindlusega

Arena naiste triatlonikombed

Arena naiste triatlonikombed

Arena meeste triatlonikombede ja triatlonisärkide valik:

Kõik Arena meeste triatlonikombed on hetkel -50% allahindlusega

Arena meeste triatlonikombed ja triatlonisärgid

Meeste Arena triatlonikombe

TRIATLONI UJUMISPRILLID

Triatloniks sobivad tegelikult ka kõiksugused basseinis kasutatavad ujumisprillid, kuid kogemuse teeb mugavamaks, kui avaveeujumisel ja triatlonit tehes tähelepanu pöörata ujumisprillide klaasidele. Kui avavees ujudes päike paistab, siis oleks soovitav kasutada tumendatud või peegelklaasiga ujumisprille. Nii on sillerdavas vees nähtavus kõvasti parem.

Lisaks tasub kaaluda ka spetsiaalseid avaveeprille nagu näiteks Cobra TRI avaveeprill. Need on üldiselt veidi suurema tihendiga, mis tähendab, et triatloni ajal näkku löökide saamine on ehk veidi pehmendatud. 

Proswimist leiad valiku ujumisprille, mida soovitame avaveeujumiseks ja triatloniks. 

Arena triatloni ja avavee ujumisprillid

Ujumisprillide karp 

Kõigile, kellel on ujumisprillid ja soov neid pikalt ja turvaliselt säilitada, soovitame Arena prillikarpi – saadaval nii roosana kui ka sinisena

Tugevast materjalist Arena prillikarp

TRIATLONI UJUMISMÜTSID

Triatlonit tehes on ujumisetapiks vajalik ka ujumismüts – mõnikord on see korraldaja poolt antud ning väga külma ilma puhul oleks soovitav neopreenist ujumismüts, kuid üldiselt sobib triatloni jaoks iga ujumismüts. Proswim soovitab näiteks Arena Moulded Pro silikoonist ujumismütsi, mis parandab libisemist ja pakub pikkadeks ujumissessioonideks täiendavat mugavust.

Triatloni treeninguks ja võistlusteks sobilikud ujumismütsid

TREENINGVAHENDID

Avaveeujumise poi

Avavee ujumispoi on mõeldud ujujatele ja triatleetidele, kes soovivad turvaliselt avavett nautida.
Tänu oranžile ja kollasele värvile tagab poi, et ujuja on vees alati nähtav. Lisaks sellele saab avavee poid kasutada ka puhkamiseks.

Avaveeujumise poi

Treeningvahendid (peamiselt basseinis treenimiseks)

Triatloni ujumisdistantsi treeningvahenditest kõige olulisemad on tõenäoliselt snorkel ja punn. Nende abil saab suurema just tehnilisemat treeningut tehtud. Füüsilisele võimekusele aitavad ujumistreeningul kaasa lauadkäelabad ja lestad.

Valiku ujumistreeninguteks vajalikke vahendeid leiab SIIT (snorkel, punn, laud, lestad, takistuspüksid jm).

NEOPREENKINDAD 

Jahedama veega treeningutel on mugav kasutada lisaks kalipsole ka neopreenkindaid, mis hoiavad näpud soojas. Arena valikust leiab neopreenist elastsed taliujumiskindad

Taliujumiskindad, neopreenist kindad külmas vees ujumiseks

KOTID – kalipso kott ja spordikotid

Kõik, kellel on kalipso, soovitame ka kalipso kotti. Tegemist on kerge kotiga, millel on nöörkinnitus ning kaks sanga mugavaks transpordiks. Kotti saab kasutada ka matina, mille peal näiteks riideid vahetada.

Arena kalipso kott

Proswimist leiab ka laia valiku seljakotte ning spordikotte, millel on spetsiaalsed veekindlad taskud ka märgade ujumisriiete jaoks

Arena seljakotid ja spordikotid ujumisasjadele

PONCHOD

Arena valikust leiab ka ponchod, mis on tehtud kergest frotee materjalist. Ponchol on kapuuts ja see on alati praktiline lahendus riiete vahetamiseks avalikus kohas. Lisaks on ponchot mõnus selga tõmmata näiteks enne või pärast triatloni.

PonchoMõnus Arena poncho riiete vahetamiseks


Triatloni teemalised artiklid, millest võid veel huvitatud olla: