Tagasi blogi juurde
27.12.2020

Aastalõpuvõistluse järelkaja – Zaitsevi, Lelle, Kägo ja Boitšuki emotsioonid peale rekordipüstitusi

21.-22. detsembril toimunud Aastalõpvõistlusel ujuti seitse Eesti täiskasvanute rekordit, kolm juunioride rekordit, viis noorte rekordit ja üks poiste tippmark. Tuleb tunnistada, et tegemist on igati vägeva saagiga! 

Selline rekordisaak näitab selgelt, et ujujad olid võistlusi pikisilmi oodanud ja andsid endast maksimumi. Meil on siiralt hea meel, et Eesti Ujumisliidul koostöös Kalevi Ujumikooliga õnnestus need võistlused korraldada.

Daniel Zaitsev, Armin Evert Lelle, Mariangela Boitšuk ja Trevor Kägo rääkisid meile, millised olid nende emotsioonid peale rekordite ujumisi, kuidas nad üldiselt võistlusega rahule jäid ja mida soovivad teistele ujujatele peagi algavaks 2021. aastaks.

Spordiklubis Garant treeniv Daniel Zaitsev püstitas Eesti rekordi 100 m vabaltujumises ajaga 47,47. Eelmine Eesti rekord ajaga 47,57 kuulus Kregor Zirgi nimele ja oli ujutud 2016. aastal.

“Starti minnes ei mõelnud ma tulemusele, lihtsalt andsin hetkeseisu maksimumi,” rääkis Zaitsev, kes lisas: “muidugi on rekordi üle alati hea meel, kuid tegelikult olid mul enda tulemuste osas suuremad ootused.”

Daniel Zaitsev

Viimsi Veeklubis treeniv Armin Evert Lelle püstitas 200 m selilis vägeva Eesti rekordi ajaga 1.52,78. Varasem Eesti rekord ajaga 1.54,20 kuulus Kregor Zirgi nimele ja oli ujutud 2016. aastal. Armin parandas enda eelmist isiklikku pea nelja sekundiga. Tema varasem isiklik rekord oli 1.56,64.

“Kuigi ettevalmistus ei ole olnud ideaalne, olid trennides ikkagi head ajad ja see ajas lootused kõrgeks. Ise ootasin 1.53 algavat aega, seega olin väga üllatunud, kui kolme asemel number kahte nägin. Emotsionaalselt sain tugevalt enesekindlust juurde, et ka teistel aladel häid aegu ujuda,” rääkis värske rekordimees Lelle, lisades: “üldiselt jäin võitlusega väga rahule, sest üle pika aja suutsin korralikud isiklikud teha.”

Armin Evert Lelle

Kalevi Ujumiskoolis treeniv Mariangela Boitšuk püstitas Eesti juunioride rekordi 50 m liblikas ajaga 27,09. Tegemist oli tema esimese Eesti vanuseklasside rekordiga. Mariangela eelmine 50 m liblikujumise isiklik 27,54 oli ujutud novembri lõpus. Varasem Eesti juunioride rekord 27,29 kuulus Anita Stepanenko nimele ja oli ujutud 2012. aastal.

“Ma olin ise väga õnnelik et rekordi ära tegin. Seda rekordit ma tegelikult võistlustele ujuma läksingi,” rääkis Mariangela, lisades:”võistlusega võib täitsa rahule jääda, aga eks alati saab midagi paremini teha.”

Mariangela Boitšuk

Audentese Spordiklubis treeniv Trevor Kägo püstitas kuni 14-aastaste Eesti poiste tippmargi 200 m kompleksis ajaga 2.10,52. Varasem poiste tippmark ajaga 2.10,56 kuulus samuti Trevori nimele ja oli ujutud selle aasta novembris.

“Olin väga rahul rekordiparandusega, aga mitte üllatunud. Rekord oligi mu võistluste eesmärk,” rääkis Trevor, lisades: “tahtsin ka teistel aladel võistelda, sest olin ka nendel rekordivalmis, kuid ei mahtunud kahjuks napilt 8 parima mehe hulka.”

Trevor Kägo

Rekordimeeste ja -naiste soovid teistele ujujatele 2021. aastaks: 

 

💦Daniel Zaitsev: “Soovin kõikidele ujujatele tugevat tervist, head meeleolu ja kõikide eesmärkide täitumist tulevas 2021 aastas :)”

💦Armin Evert Lelle: “Teistele soovin häid pühi ja palju isiklikke ja et kõik hoiaksid enda tervist.”

💦Mariangela Boitšuk:”Mina soovib kõikidele Häid jõule ja Head uut aastat ning edu kõigile pikaraja hooajaks”

💦Trevor Kägo: “Ilusaid ja rahulikke pühi ning soovin kõigile edukat aastat ja stabiilset arengut.”

Teised Aastalõpuvõistlusel ujutud rekordid:

 

Maria Romanjuk purustas üle 14 aasta Natalia Hissamutdinova nimel olnud 400 m kompleksujumise rekordi. Uueks vägevaks Eesti rekordiks on 4.48,52

Cevin Anders Siim, Kregor Zirk, Kaspar Helde ja Marko-Matteus Langel püstitasid Eesti rekordi nii meeste 4×200 m vabaltujumises ajaga 7.10,56 kui ka 4×100 m vabaltujumises ajaga 3.15,29. 

Eneli Jefimova püstitas Eesti rekordi 100 m rinnulis ajaga 1.05,62. Ühtlasi on tegemist ka Eesti noorte ja juunioride rekordiga. Lisaks püstitas ta 50 m rinnulis uue Eesti noorte ja juunioride rekordi ajaga 30,68 ja 200 m kompleksujumises Eesti noorte rekordi ajaga 2.18,43. 

Daniil Drozdov purustas 15 aastat Martin Liivamäe nimel püsinud rekordi. Daniil püstitas Eesti noorte rekordi 100 m kompleksujumises ajaga 56,31

Spordiklubi Garant naiskond purustas 4×100 m vabalt teateujumise Eesti rekordi. Uueks rekordiks on 3.48,49. Naiskonnas ujusid Jekaterina Vorontsova, Alina Vedehhova, Annika Vainikk ja Maria Romanjuk.

Alan Smok püstitas Eesti noorte rekordi 200 m selilis ajaga 2.00,42.

Kõik tulemused leiab SIIT.

 —————————

Fotod: Aleksei Vorontsov