Tagasi blogi juurde
14.05.2019

100. Eesti meistrivõistlused

Nädalavahetusel peeti 100. Eesti meistrivõistlused, kus oli stardis suurem osa Eesti hetke paremikust. Kolm võistluspäeva pakkusid põnevaid elamusi ning purunesid mitmed rekordid. Toome teieni 4 silmapaistvat ujujat, kes näitasid möödunud nädalavahetusel suurepäraseid tulemusi.

Maria Romanjuk

Võistluste edukaimaks naisujujaks kujunes Spordiklubi Garanti esindav Maria Romanjuk, kes saavutas 4 alavõitu. Lisaks kuulus neiule naiste arvestuses Fina punktitabeli alusel parim tulemus, seda 100 meetri rinnuliujumises, kus aeg 1.09,13 tähistas kõigiaegade teist tulemust. Kiiremini on ujunud vaid Maria ise, Eesti rekord sai neiu poolt püstitatud 2017. aasta suvel maailmameistrivõistlustel. Lisaks 50 ja 200 meetri rinnuliujumisele, napsas Romanjuk uue isikliku rekordiga alavõidu ka 50 meetri liblikujumises.

Laura-Liis Valdmaa

Tartu ujumisklubi esindav Laura-Liis Valdmaa näitas nädalavahetusel suurepäraseid tulemusi, parandades Eesti noorte rekordeid viiel korral. Nüüdsest kuuluvad kõik noorte neidude seliliujumise rekordid Laura-Liis Valdmaale. Uute rekorditega vormistati neiu ka kolmekordseks Eesti meistriks. Laura-Liis jäi ujutud tulemustega väga rahule, sest saavutas enamat, kui olid enne võistlust püstitatud eesmärgid ning ootused. Suveks on neiul põhiline eesmärk saavutada häid tulemusi Euroopa noorte olümpiafestivalil ning juunioride Euroopa meistrivõistlustel. Pärast juunioride ja noorte Eesti meistrivõistlusi on neiul plaan minna ka Horvaatiasse laagrisse.

Martin Allikvee

Võistluse parima tulemuse vormistas enda nimele Martin Allikvee, seda 200 meetri rinnuliujumises. Spordiklubis Garant treeniv Martin saavutas meistritiitli suurepärase tulemusega 2.13,01, lähimat konkurenti edastas ta 4,31 sekundiga. Enda nimel olevast Eesti rekordist jäi noormehel puudu vaid 0,21 sekundit. Allikvee jäi võitmatuks ka lühematel rinnuliujumise distantsidel ning naases Tartust kolme kuldmedaliga.

Daniel Zaitsev

100. Eesti meistrivõistluselt naases Romanjuki ja Allikvee treeningkaaslane Daniel Zaitsev nelja meistritiitliga. Esikohad saavutas noormees 50 ja 100 meetri vabaltujumises ning 50 ja 100 meetri liblikujumises. Nii mõnelegi üllatuslikult saavutas Daniel Zaitsev kolmanda koha enda kõrvalalal, milleks oli 50 meetrit rinnuliujumist. Eelujumistes ujutud aeg 29,10 tähistas ka noormehe isiklikku rekordit. Daniel oleks oma sõnul tahtnud võistlusel natukene kiireminigi ujuda, kuid kokkuvõttes tuli mitmel alal isiklik rekord ning see loomulikult rõõmustas noormeest. Edasi hakkab Zaitsevil ettevalmistus juulis toimuvaks maailmameistrivõistlusteks ning juuni lõpus on plaan osaleda võistlusel Ungaris. Suvisteks eesmärkideks on noormees seadnud uued isiklikud rekordid.