Back to the blog
10.09.2020

Uus hooaeg on käima läinud ning treeningkilomeetreid kogutakse igas Eesti nurgas.  Meie ProSwimis hoolitseme selle eest, et treeningute ja treeningvahendite kvaliteet püsiks kõrge. 

 

ProSwimi e-pood on nüüdesest täiesti uues kuues ja teie jaoks valmis. Lisaks Arena toodetele on meie e-poest võimalik soetada ka Speedo, Finis and MadWave brändide tooteid. Seda just selleks, et iga ujuja saaks kasutada just temale kõige sobivamaid ja mugavamaid tooteid ning, et need oleksid kiiresti ja lihtsalt ühest kohast kättesaadavad. 

Kindlasti julgustame treenereid oma grupile vajalikku varustust ise tellima kui ka suunama ujujaid uue kaubaga tutvuma.  

 

Selles postituses toome välja ka mõned uued ja huvitavad tooted, mida kasutada, et treeninguid efektiivsemaks ja vaheldusrikkamaks muuta. 

 

Sõrmelabidad

Sõrmelabidad on klassikalistest labidatest oluliselt väiksemad. Neid kasutatakse vaid labakäe ülemise osa jaoks ehk labida pind katab üksnes sõrmede osa.

Seesugused labidad aitavad treenida ülakeha, vältides liigset koormust õlgadele. Kuna treve peopesa jääb labidast vabaks on ka veetunnetus oluliselt suurem kui suurte labidate puhul. 

Sõrmelabidad aitavad saavutada paremat kontrolli oma keha ja ujumistehnika üle. Näiteks ujudes ühe käe tõmbeid või ülekandega krooli, aitavad sõrmelabidad vaba kätt ees sirgena hoida ning seeläbi enda kehaasendit kontrollida. 

Snorkel

Snorkel Pro on ujumistorude uusim versioon, mis on mõeldud eelkõige professionaalsetele ujujatele. Snorkel Pro ujumistoru on disainitud nii, et ka kõrgetel kiirustel püsiks see stabiilselt ühe koha peal, ega tekitaks ujujale ebamugavust. Nii seinast äratõukel, pööretes kui ka vee all ujudes püsib snorkel kindlalt õiges asendis.

Lisaks on toruga kaasas kaks erineva suurusega suuotsikut ning kaks erineva suurusga õhuava otsikut. Õhuava otsikutega saab reguleerida, kui suurel määral saab ujuja õhuava kaudu uut hapnikku. Seesugune vähendatud hapnikukogusega treening aitab suurendada ujuja kopsumahtu.  

Samuti on väga hea kasutada ujumistoru just koos lestadega ja/või labidatega, et ujuja kehaasend püsiks õige ning saaks keskenduda käte ja jalgade tehnika hoidmisele. 

Kiil

Swim Keel on mitmekülgne ujumisvahend, olles vajadusel nii laud kui ka punn. Samuti on sellel ujumisvahendil ainulaadne kuju, mis võimaldab ujujal temast kinni hoida, olles ise streamline asendis. Streamline asendis ujumine aitab parandada puusa stabiilsust ning tugevdada kerelihaseid. 

Justkui laeva kiili moodi ujumisvahendit saab kasutada mitme erineva treeningu ja harjutuse tarbeks – liblikajalgade arendamiseks, selilijalgade arendamiseks, kasutada kui stabiilset punni samuti kasutada kui ebastabiilset punni (puusade stabiilsuse parandamiseks). Loomulikult saab Swim Keel treeningvahendit kasutada ka lestade ja labidatega koos. 

Need olid vaid kolme toote lühitutvustused, kuid uusi ja huvitavaid treeningvahendeid on meie e-poes veelgi. Loomulikult on saadaval ka juba vanad tegijad – klassikalised lauad, punnid ja lestad. 

 

Meie pood on pidevalt täiustamisel 🙂 
Mine ja tsekka oma silmaga üle. 

 

Mõnusat sügishooaja jätku ja jõudu treenimisel.