Atgal į tinklaraštį
07.05.2023

3 asja, mida peaksid ujumiskalipso kohta teadma

Ujumiskalipsod on loodud kaitsma külma eest, muudavad ujuja keha voolujoonelisemaks ja tagavad parema ujuvuse avavees, et ujuja saaks säästa energiat ja kiiremini ujuda.

Kolm asja, mida kalipsode kohta teada: 

 

1. VEE TEMPERATUUR

Treeningutel saab kasutada mis tahes meelepäraseid ujumistrikoosid, kuid kui osalete võistlustel, tuleb järgida väga konkreetseid reegleid. See, kas saate FINA Race’i jaoks kanda kalipsot, sõltub veetemperatuurist:

 💡Kalipso kohustuslik, kui vee temperatuur on alla 18 ° C;

 💡Kalipso kandmine vahemikus 18 ° -19,9 ° C on valikuline;

 💡Temperatuuril 20° C või üle selle ei lubata kalipsot kasutada ja tuleb kasutada tavalist ujumistrikood/pükse.  

Samuti on olemas konkreetsed FINA eeskirjad logode suuruse ja asukoha kohta võistlemisel. Seega, kui võistlusest osa võtate, peate kandma FINA poolt heaks kiidetud kalipsot. Arena FINA poolt heaks kiidetud kalipso on üleni must süsinikvesiülikond (üks ainuke logo ees) nii meestele kui naistele. Ametlikel FINA võistlustel ei saa ühtegi muud värvi kanda.

2. KUIDAS ON KALIPSO TEHTUD

Kalipso on valmistatud erineva paksusega neopreenpaneelidest ja sisetükkidest, mis on strateegiliselt paigutatud, et tagada optimaalne ujuvus ja maksimaalne liikumisvabadus / loomulikkus. Kalipso on parema toe tagamiseks keskosa ümbert paksemad, kuid maksimaalse paindlikkuse saavutamiseks õhemad ir venivamad õlgade ümbert.

Kalipsodel on tavaliselt tagurpidi tõmblukk. Kas sa tead, miks?

Kui oled triatleet, siis spetsiaalne tagurpidi tõmblukk muudab kalipso üleminekualal seljast võtmise palju lihtsamaks ja kiiremaks.

Kuna kaela juures pole tõmblukku, on kalipso tihedamalt servade ümber suletud, et vältida vee imbumist, kui vaatad ülespoole, et ujumise ajal oma asendit kontrollida.

Tagurpidi tõmblukk tähendab seda, et keegi ei saa võistluse saginas kogemata tõmblukku tõmmata ja kalipsot avada.

 

 

 

 

3. VALIK ERINEVAID ARENA KALIPSOSID

Arena kalipsode valikus on erinevaid kujundusi: Triwetsuit, Carbon, SAMS Carbon, SwimRun kalipso, Powerskin Storm ja Powerskin Thunder.

 

Arena Powerskin Thunder

Kui teed avaveeujumisega alles värsket tutvust, siis see kalipso on sulle! Arena kalipso Powerskin Thunder on loodud pakkuma parimat ujuvuse, paindlikkuse, termo-kaitse ja mugavuse kombinatsiooni.

Varustatud kõige vajalikuga ning see on valmistatud täielikult kvaliteetsest ja vastupidavast Yamamoto lubjakivi-neopreenist, mis on Atsparuskerge ja suure jõudlusega materjal. Neopreeni tiheduse jaotus minimeerib vastupanu löögi ajal ja tagab ujuvuse kõigis õigetes piirkondades optimaalse kehaasendi ja suurema liikumisvabaduse tagamiseks.

Täiustatud disainifunktsioonid hõlmavad hõõrdumiseta kraed, mis on naha vastu pehme, et vähendada hõõrdumist, alt-üles tõmbelukku, mida on lihtne kasutada ja topeltpimedaid õmblusi, mis on 100% veekindlad.

💡Naiste Powerskin Thunder kalipso
💡Meeste Powerskin Thunder kalipso

Arena Thunder kalipso – hea kalipso triatloni tegemiseks

 

"Powerskin Storm

Arena Powerskin Storm kalipsod on valmistatud Yamamoto Limestone neopreenist, mis on vastupidav ja kerge materjal. Materjalil on äärmiselt madal veeimavus, mis võimaldab neopreeni kaalul jääda peaaegu identseks nii märgades kui ka kuivades tingimustes.

Powerskin Storm kalipso on välja töötatud maailma juhtivate sportlaste abiga. Erineva paksusega neopreenpaneelid on kalipsole strateegiliselt paigutatud, tagades maksimaalse ujuvuse, erakordse paindlikkuse ja täieliku liikumisvabaduse.

Speciali dvisluoksnė rankų konstrukcija užtikrina geresnį traukimo pojūtį, o plonesnis ir labai elastingas neoprenas aplink riešus ir kulkšnis leidžia kepuraitę labai greitai užsidėti ir nusiimti.

Arena powerskin ujumiskalipso

"Powerskin Storm "kalipso" patvirtino FINA, ITU, WTC ir USAT

Arena lühike SwimRun kalipso

Arena lühikeste varrukatega Swimrun neopreenist kalipso on mõeldud võistlustele, mis hõlmavad ujumist ja jooksmist. Ideaalne triatloniks. Liibuv neopreenist kangas keha ülemises osas ja jalgade ees aitab vähendada veetakistust ja toetab kehaasendit. Väga veniv kangas ja õhuke kiht õlgadel võimaldavad ujumisel maksimaalset judėjimo laisvė.

Hoolikalt lamineeritud neopreenist riie, et tagada vastupidavus ja vähendada hõõrdumist. Eesmised ja tagumised tõmbelukud, mis võimaldavad kiiret riiete vahetust.

💡Naiste SwimRun kalipso
💡Meeste SwimRun kalipso

TRIWETSUIT:

Triwetsuit on algtasemele sobiva disainiga, millel puudub sisemine süsinikukiht.

CARBON:

Carbonil on kokkusurumise ja stabiilsuse tagamiseks süsinikkiust sisemine kiht ümber keskosa ja jalgade ülaosa.

💡Naiste Carbon kalipso

💡Meeste Carbon kalipso

❗Nii meeste kui ka naiste Carbon kalipsot saab ka Männikul selga proovida ja sellega prooviujumist teha. Võta meiega ühendust, kui soovid kalipsot proovida: info@proswim.ee või +372 55 563 399

Ujumiskalipsod, triatlonikalipsod

Ujumiskalipsod

SAMS Carbon

Kui plaanid ujuda eriti ohtlikes vetes, proovi Arena SAMS Carbon kalipsot. See on süsinikvesikomplekti versioon, mis sisaldab SAMS (Shark Attack Mitigation Systems) tehnoloogiat: Austraalias patenteeritud ja välja töötatud tehnoloogia vähendab hai rünnakute ohtu tänu vesikonna värvile ja triibulisele mustrile. Hetkel saadaval vaid naiste mudel.

Arena triatlonikalipso

Arena ujumiskalipso

 

Kuidas valida kalipsot?

Arena ujumiskalipsod on saadaval pikkade ja lühikeste varrukatega. Pikad varrukad tagavad suurema ujuvuse, kuid kui soovite, et teie käed oleksid vabamad ja tahaksite vett tunda, peaksite tõenäoliselt valima varrukateta kalipso.

Kui eelistate midagi kergemat, eriti kui vesi pole liiga külm, siis on hea valik lühikeste varrukate ja jalgadega kalipsod.

Tuleks meeles pidada, et kalipso peab tihedalt istuma, kuid ei tohi takistada loomulikku liikumist. Tihedam seljas istumine tagab, et kuskilt vett kalipsosse ei tuleks. Õige sobivuse leidmiseks tasub vaadata suuruste tabelit.

Ujumiseks mõeldud kalipsod erinevad täielikult sukeldujate jaoks mõeldud kostüümidest, seega peaks oma hobiks kasutama ka õiget tüüpi kalipsot.

Ujumiseks mõeldud hüdrokostüüm on tegelikult mõeldud kasutamiseks veepinnal ning võimaldamaks maksimaalset judėjimo laisvė ja ideaalset asukohta vees. Need on õhukesed ja venivad kohtades, kus on vaja suuremat paindlikkust, ja pehmemate tihenditega, et vältida hõõrumist.

💡Valiku meeste kalipsosid leiad SIIT

💡Valiku naiste kalipsosid leiad SIIT

💡Proswimist leiab neopreentarvikud – sokid ja kindad. Naistele ir meestele.