Atgal į tinklaraštį
08.10.2021

Tondirabos vandens ir sporto centrui suteiktas skambus vardas

Lasnamäele Varraku tänavale rajatava vee- ja spordikeskusele väärika nime leidmiseks korraldasid arendaja Capital Mill ja Tallinna linn avaliku nimekonkursi, kuhu esitati 1500 nime. Konkursi tulemusena saab keskuse nimeks Triton. 

Lasnamäele 2024. aastal valmiv vee- ja spordikeskus saab lisaks olümpiamõõtmetes ujulale ka vee- ja saunakeskuse, universaalse pallimängudeplatsi, majutusasutuse ning aeroobika- ja jõusaalid. Kavandatud hoone ruumiline programm keskendub sporditegevustele – nii valmib näiteks olümpia standarditele vastav ujula 50-meetrise basseini ja 400 kohaga tribüüniga.

Avaliku nimekonkursi korraldamise eesmärgiks oli leida vee- ja spordikeskusele meeldejääv ja lühike nimi, mis sobiks keskuse tegevusega ja oleks keskuse brändi tekkimise aluseks. Esimesele kohale valiti nimi Triton, mida pakuti lausa kahel korral (autorid Merike Turja ja Anneli Orgusaar), teisele La Vee (autor Triin Künnapas) ja kolmandale kohale Helios (Keiu Silm).

Capital Milli arendusjuhi Tanel Samueli sõnul oli nimekonkurss üle ootuste edukas. “Ligi 1500 pakutud nime näitab, et inimestele läheb oma kodukandi areng korda ja nad on selle nimel valmis kaasa mõtlema. Harrastajatele kui ka tippsportlastele sobilik vee- ja spordikeskus saab olema võimas ja kaasaegne spordisõprade keskus, mis rikastab oluliselt piirkonna aktiivse vaba aja veetmise võimalusi,” lausus ta.

Tanel Samueli sõnul väljendub Tritoni nimes Vana-Kreeka mütoloogia järgi Poseidoni ja Amphitrite poeg ja merede prints. “TRI” tähistab aga kreeka ja ladina keeles kolme, just nagu uues keskuses saab olema kaetud kolm valdkonda: ujumine, pallimängud ja meelelahutus.

Konkursi esikolmiku ja võitja selgitas välja žürii, kuhu kuulus keskuse arendaja Capital Mill OÜ kaks esindajat ning  Tallinna Linnavaraameti ja Lasnamäe Linnaosa Valitsuse esindaja. Auhindadega toetas ettevõtmist Mustamäe Elamus Spa, Arena ujumistarvete maaletooja proswim.ee ning omalt poolt pani mitmeid meeneid välja Tallinna linn.

“Lasnamäe vee- ja spordikeskuse rajamine on kohalike poolt oodatud samm, mis märkimisväärselt mitmekesistab ja parandab vaba aja veetmise- ja sportimisvõimaluste valikut Lasnamäel ja toob meie linnaossa rahvusvahelisel tasemel spordivõistlusi. Mul on äärmiselt hea meel, et Tondiraba Jäähalli ja Tondiraba pargi kõrvale kerkiv Tritoni vee- ja spordikeskus kujuneb Lasnamäe uueks tõmbekeskuseks,” ütles Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet.

Tritoni ehitus algab 2022. aasta septembris. Lisaks 50-meetrisele basseinile luuakse keskusesse ka 25-meetrine soojendusbassein. Ujula juurde ehitatakse veel kahe väljakuga spordisaal koos teenindusruumidega, spordiklubide ruumid ning vee- ja saunakeskus koos vajalike teenindusruumidega. Vee- ja spordikeskuse kõrvale, aadressile Varraku tn 14b tuleb ujulat ja kogu kvartalit teenindav avalik parkla.

Tondiraba jäähalli kõrvale rajatava vee- ja spordikeskuse aluseks on kontsessioonileping, mille alusel linn sõlmis Capital Mill OÜga hoonestusõiguse.


Pressiteade: capitalmill.ee