Tagasi blogi juurde
26.03.2019

Ujujad Eriolümpia suvistel Maailmamängudel

14.-21. märts toimusid Araabia Ühendemiraatides Eriolümpia suvised Maailmamängud. Tegemist on maailma suurima võistlusega intellektipuudega sportlastele. Võistlustel oli osalemas üle 7000 sportlase enam kui 190 rahvusest, pealtvaatajaid oli ligi 50 000. Eestit oli esindamas 41 sportlast kümnel ala, ujujatest olid Dubais suurepäraseid tulemusi tegemas Maria Rein, Ingel Õunmaa ja Eric Tött. Eriolümpialt naases Eesti delegatsioon 29 medaliga- 9 kuld-, 14 hõbe- ja 6 pronksmedaliga. Oma panuse andsid medalisaaki ka tublid ujujad.

Võistluste avapäeval oli stardis Eric Tött, kes saavutas 400 meetri vabaltujumises 7. koha. Päev puhkust ning jälle oli Eric stardis, seekord 200 meetri vabaltujumises, kus saavutas tubli tulemusega 6. koha. Individuaaldistantsid lõpetas Eric 100 meetri vabaltujumisega, kus saavutas 4. koha, tubli tulemus tähistas ka noormehe isiklikku rekordit.

Maria Rein ja treener Vello Liivamägi

16. märtsil astus võistlustulle Maria Rein, kes pälvis suurepärase ujumisega pronksmedali 100 meetri kompleksujumises. 200 meetri rinnuliujumises jäi Marial pronksmedalist puudu vaid 26 sajandikku. 100 meetri rinnuliujumises näitas Maria head minekut ning jõudis finišisse teise tulemusega pälvides hõbemedali. Treener Vello jäi üldpildis ujumistega rahule, kuid täisrahulolu ei saanud ta kinnitada. Treeneri sõnul võisid jääda isiklikud rekordid selle taha, et võistluste korraldajate poolt organiseeritud kultuuriprogramm ei lasknud ujujatel 7 päeva enne võistlust basseini kasutada. Lisaks mainis Vello, et Maria on tavapäraselt stardis 7-8 individuaalalal, sel korral oli neiul vaid kolm ala. Treener kiidab Maria 4×50 meetrit vabalt segateates ujutud aega, tegu oli neiu läbi aegade parima tulemusega ning seda lausa 1,5 sekundiga.

Ingel Õunmaa alustas võistlust 25 meetri liblikujumisega, kus saavutas tubli 4. koha. Ka 50 meetri liblikujumises saavutas Ingel neljanda koha.

Hamdan Sport kompleks

Ujujad lõpetasid enda võistluse suurepäraselt! Tihedas lõpuheitluses saavutasid sportlased 4×50 meetrit vabalt segateates esikoha, edastades Colombiat vaid 15 sajandikuga. Lisaks kolmele mainitud ujujale oli võistkonnale abiks triatleet Artur Pool. Treener Vello Liivamägi sõnul andsid sportlased kogu võistluste jooksul endast maksimumi ning teateujumises suutsid nad veel viimase endast välja pigistada. Eelujumisest oli finaalujumine lausa 5,8 sekundit kiirem, selle taga oli Vello sõnul hea võistkonna hing ja töö. Kogu tiim oli finaalujumisel valmis kulda püüdma.

Õnnitlused tublidele ujujatele ja treener Vello Liivamägile!