Tagasi blogi juurde
21.08.2019

Margaret Markvardt: selline võimalus välismaal õppida ja ujuda tuli kindlasti vastu võtta

Eesti ujumisparemikku kuuluv Margaret Markvardt suundus üle ookeani Ameerika Ühendriikidesse õppima ja treenima. Uurisime temalt, kuidas möödus ta suvi, kus asub ta õppima ning mis esmamulje on uus keskkond talle jätnud.

Sellel suvel oli Margareti põhivõistluseks Universiaad, mis toimus Itaalias. Kahjuks tunnistab ta, et võistlusega ei saanud ta rahule jääda, kuid oli üllatunud, et suutis 100 meetri seliliujumises väga hästi lõpuni kesta, nii et see oli mingil määral positiivne üllatus. 200 meetri kompleksujumise ja 50 meetri seliliujumisega neiu rahule ei jäänud. Ettevalmistus võistlusteks oli Margareti arvates kesine, sest palju energiat ja tähelepanu kulus ka koolile. Lisaks mainib TOP ujumisklubi liige, et Napoli Universiaad oli omaette huvitav kogemus, kuna sportlased elasid kruiisilaeval, varem pole sellist majutust võistlustel ette tulnud.

Peale Universiaadi sai Markvardt Itaalias, Eestis ja Kreekas ujumisest ja kõigest muust päris pikalt puhata, nii vaimselt kui ka füüsiliselt. Nimelt ei mäletagi ta, millal viimati pea terve kuu puhkas. Lisaks puhkamisele lõi Margaret kaasa 5 ja 10 kilomeetri avaveeujumise Eesti meistrivõistlusel. 5 kilomeetri ajaks oli 1.08,30, millega saavutas neiu kolmanda koha. Poole pikemal distantsil saavutas Margaret teise koha tulemusega 2.36,53.

15. augustil seadis Margaret sammud lennujaama poole, et lennata USAsse ülikooli. Nimelt asub ta õppima Pennsylvania State University’s ja hetkel on plaanitav eriala biomeditsiiniline teholoogia (Biomedical Engineering). Lisaks heale ja Markvardtile sobivale ujumisprogrammile ja tiimile, on Penn State väga kõrge ja tugeva haridustasemega ülikool. Neiu tõdeb, et Eestist lahkumine on mingil määral ikka raske, kuid ei saa öelda, et on kartus eelseisva ees. Margareti sõnul tuli kindlasti vastu võtta pakkumine, kus efektiivselt ühendada ujumine ja õppimine. Ta tunnistab, et erilist unistust USAs elada tal kunagi olnud ei ole, pigem ei kuulu see riik lemmikute hulka. Sellegipoolest on ta väga elevil ning loodab, et harjub uue rutiini, tiimi ja ülikoolieluga ruttu.

Esiemsed päevad on möödunud kiirelt. Esmamulje uuest keskkonnast on Margareti sõnul täitsa hea. Neli päeva on möödunud International Student Orientationil, kus jagatakse hästi palju erinevat infot õpingute ja ülikoolielu kohta. Samuti on ta tutvunud uute inimestega üle maailma, saanud paika saabuva semestri tunniplaani ning seadnud end sisse ühiselamusse. Hetkel on Margaretil hea aeg end sisse seada, kuna ülejäänud ujumistiim saabub 22. augustil ja ametlikud treeningud algavad 26. augustil.

Soovime Margaretile edu ning hoiame teid kursis neiu tegudega Ameerikas!