Tagasi blogi juurde
11.06.2019

Maailmarekord ja 4 Tokyo olümpiamängude normatiivi alistamist

Eelmisel nädalal 6. – 9. juunil toimusid Berliinis Saksamaa lahtised paraujumise meistrivõistlused, tegemist oli ühtlasi ka maailmakarika etapi viimase võistlusega. Nelja päeva jooksul astus võistlustulle ligikaudu 500 sportlast 45st eri riigist. Meie sportlased hoidsid Eesti lippu kõrgel ning said hakkama suurepäraste saavutustega.

100% õnnestunuks saab lugeda Matz Topkini võistlust, kes saavutas igal alal isikliku rekordi, kus vette hüppas. 200 ja 100 meetri vabaltujumise ajad tähistasid Tokyo OM A-normatiivi. 50 meetri seliliujumises parandas noormees kahel korral isiklikku rekordit ning asus juhtima oma klassi käesoleva aasta maailma edetabelit, lisaks üldarvestuses hõbemedel. Pronksmedal riputati Matzile kaela 50 meetri vabaltujumise eest, kus parandas kahel korral isiklikku rekordit. 100 meetri seliliujumises tegi Matz ajalugu, püstitades S4 võistlusklassis MAAILMAREKORDI. Lisaks startis sama päeva hommikul Matz 50 meetri liblikujumises. Kui peale hommikusi eelujumisi uskus Matz, et suudab õhtul veel aega parandada, siis paraku jättis liblikujumine oma jälje. Sellegi poolest sai suurepärane tulemus õhtuses finaalujumises tasustatud absoluutarvestuse hõbemedaliga.

Matzi enda sõnul oli tegemist tema elu kõige edukama võistlusega. Seda uskumatumad tunduvad tulemused, kuna nädal varem pidi noormees võitlema palavikuga, et saada võistluseks terveks. Enda sõnul läks sportlane võistlema ilma igasuguse pingeta, kuna oluliseima distantsi Tokyo OM-i normatiiv oli varasemalt seljatatud. Sel korral oli eesmärgiks seatud 100 ja 200 meetri vabaltujumise olümpia B-normatiivid.

Nüüd jätkuvad Matzil treeningud ning ettevalmistus septembriks toimuvateks maailmameistrivõistluseks.

Lisaks Matzile täitsid Tokyo olümpiamängude A-normatiivid Kardo Ploomipuu ja Susannah Kaul, mõlemad sportlased startisid 100 meetri seliliujumises.

Õnnitlused sportlastele ja treeneritele!

Võistluse kõik tulemused on leitavad siit.