Tagasi blogi juurde
24.09.2019

Kõrged tulemused paraujumise maailmameistrivõistlustelt!

Septembri alguses toimusid Londonis paraujumise maailmameistrivõistlused, kus eestlastest olid stardis Susannah Kaul, Matz Topkin, Robin Liksor ning Kaimar Kaldma.

Võistlustele tegi alguse ainus Eesti naisosaleja Susannah Kaul, kelle avastardiks oli 50 meetri vabaltujumine. Tulemusega 29,90 saavutas neiu tugeva 9. koha. Poole pikemal distantsil märgiti ajaks 1.05,34, jäädes isiklikule tipptulemusele alla ligi sekundiga. Parima koha saavutas Kaul 100 meetri seliliujumises, kus pääses 6. tulemusega finaalujumisse. Õhtuses ujumises parandas neiu eelujumistest ujutud aega ning tulemus 1.13,85 andis maailmameistrivõistlustel kõrge 7. koha.

Eestlastest parima koha saavutanud Matz Topkin startis 50 ja 100 meetri vabaltujumistes ning 50 meetri seliliujumises. 100 meetri vabaltujumise lõpetas Matz 10. kohaga ning tulemuseks märgiti sel korral 1.39,21. 50 meetri vabalt- ja seliliujumistes pääses Topkin õhtustesse finaalujumistesse. Paraku jäid sel korral isiklikud rekordid alistamata, kuid seliliujumises saavutas noormees kõrge 4. koha tulemusega 44.57 ning vabaltujumises tulemus  42.57 andis tugevas konkurentsis 8. koha. Enda tulemusi kommenteerib Matz karmilt ning lausub, et üldiselt on ta pettunud, eesmärgiks oli seliliujumises vähemalt poodiumile jõuda ning 50 meetri vabaltujumises sellele väga lähedale tulla. 50 meetri seliliujumise kohta ütleb Topkin, et eelujumine tuli väga kergelt ning kui oleks asjad vaid natuke teisiti läinud, siis oleks ta hetkel maailmameistrivõistluste medali võrra rikkam. Ettevalmistus läks Topkini arvates ideaalselt, enne maailmameistrivõistlust veedeti kaks nädalat treeninglaagris Gloria Sports Arena  imelistes tingimustes. Võistluskorraldus oli Matzi arvates hea, kuigi ajavakava tema distantsidega just kõige meelepärasem ei olnud. Lisaks mainib Matz, et võistluste ajal tekitas muret väike vigastus, ülepinge tõttu valu tagareies. Matz vigastas õnnetult lihast stardikäskluse ja vile vahel.

Vasakult: Kaimar, Matz, Robin ja Susannah

Eestlastest oli stardis ka Kaimar Kaldma, kes püstitas uue isikliku rekordi 400 meetri vabaltujumises (4.55,20) ning saavutas 13. koha. Lisaks startis noormees 100 meetri liblikujumises, kus saavutas samuti 13. koha tulemusega 1.39,21.

Robin Liksor oli stardis 100 meetri rinnuliujumises, kus eelujumistes ujutud isikliku rekordiga 1.15,89 pääses finaalujumisse. Õhtul õnnestus noormehel veel isiklikku rekordit kärpida ning tulemusega 1.15,41 saavutas ta kõrge 6. koha. 

Õnnitlused tublidele sportlastele ja treeneritele ning edukat olümpia-aastat!