Tagasi blogi juurde
22.01.2019

Intervjuu! Daniel Zaitsev: elu jooksul on kulutatud palju jõudu ja emotsioone selle nimel

Meil on rõõm jagada teiega intervjuud 2018. aasta parimaks meesujujaks valitud Daniel Zaitseviga. Uurisime Danieli käest nii ujumisteemade kui ka muu elu kohta. Loe ja saa teada nii mõndagi uut Dmitri Kapelini hoolealuse kohta!

Mis on sinu lemmikharjutus treeningutel?

Konkreetset lemmikharjutust pole, vahel tahan ujuda pikemaid, vahel jälle lühemaid otsi intervalliga, sõltub tujust ja füüsilisest seisust. Üheks lemmikumaks harjutuseks on 5x100m iga järgnev kiiremini, selles harjutuses saab hea kiiruse tunnetuse kätte ja saad aru ka millises vormis oled.

Mis on raskeim harjutus, mida oled pidanud ujuma?

Raskeim harjutus on alati meeles, neid on isegi kaks, sest nad olid ühe trenni jooksul. Viibisime Slovakkias treeninglaagris, oli 2016. aasta märtsikuu, ettevalmistus olümpiaks. Pidin ujuma 6x200m liblikat keskmisest kiirusest kiiremini, režiim oli 3.15, peale harjutust oli paarsada meetrit mahaujumist ja tuli kohe otsa 8x100m liblikat kiirenevalt, režiim 2min (ujusin 10 korda, kuna ei suutnud viimased korrad kiiremini ujuda) ja kõik see oli 50-meetrises basseinis.

Kas sul on välja kujunenud mingisugune rituaal enne võistlust?

Konkreetset rituaali ei ole, mulle meeldib enne võistlust kuulata muusikat ja vaadata maailma parimate ujujate ujumisi.

Kui sa ei oleks ujuja, siis mis spordialaga sa tegeleksid?

Enne ujumist tegelesin jalgpalliga aga ei usu, et minust oleks saanud hea jalgpallur. Ma arvan, et tegeleksin kergejõustikuga või oleks sõudja.

Millised näevad välja sinu pühapäevad?

Pühapäev algab hea unega, saab välja magada. Tavaliselt on iga nädal erinev, aga muidu midagi erilist pole, veedan aega koos sõpradega, käin kinos, poodides. Üritan võimalikult palju jalutada.

Kelleks tahtsid väiksena saada?

Väiksena arvasin alati, et saan kas pankuriks või arstiks, aga nagu näha, midagi läks valesti.

Kus näed sa ennast 10 aasta pärast?

Hetkel näen ennast treenerina ja võib-olla treeneri töö kõrvalt tegelen ka mingisuguse enda äriga.

Mida tähendab sinu jaoks aasta parima meesujuja auhind?

Kindlasti on väga hea meel, et mind tunnustati see aasta parimaks meesujujaks, sest elu jooksul on kulutatud palju jõudu ja emotsioone selle nimel. Ei olnud kunagi kindel, et saan selle auhinna, sest hetkel on kõva konkurents minu, Kregor Zirgi ja Martin Allikvee vahel.

Tahaks tänada mulle lähedasi inimesi, sõpru, sponsoreid, et nad olid mulle toeks eelneval aastal, ilma nendeta ei oleks seda auhinda. Veel suurem tänu minu suurepärastele treeneritele Dmitri Kapelinile ja Toomas Pajule tehtud töö eest.