Tagasi blogi juurde
06.08.2019

Endine tippujuja Tallinna Ironmanil

Triatloni hooaeg on käimas täie hooga. Nii mõnigi endine tippujuja on leidnud tee triatloni juurde, võttes katsumuseks individuaalse distantsi või andnud olulise panuse võistkonna tulemusse. Tee triatloni juurde leidis sel suvel 99kordne Eesti meister Kätlin Sepp. Uurisime lähemalt, miks võttis ta vastu otsuse proovida avavees katsumust pakkuvat ujumist, kuidas sujusid treeningud ning mis on edasised plaanid. 

Kevadel tuli ettepanek Tuberkuloitede lauljalt Indrek Raadikult panna kokku võistkond augustis toimuvaks Tallinna Ironmaniks. Pikalt ei pidanud Kätlin järele mõtlema, kuna uuteks väljakutseteks oli ta valmis. Veel oli vaja leida jooksja ning mõned nädalad hiljem oli võistkond koos. Basseinitreeningutega oli Kätlin harjunud ning nüüd tuli leida aega ka avaveeks. Avavee treeningud sujusid suuremate tagasilöökideta. Külma vee eest kaitses Arena TriWetSuit Carbon kalipso, mille kohta jagus Kätlinil vaid kiidusõnu. Veetreeningud toimusid 5 korda nädalas ning kilomeetreid sai läbitud palju. Aveveetreeningutega tuli harjuda, kuna viimati sai avavees võisteldud mitu aastat tagasi Väikest Väina ületades. Treeningutele pakkusid seltsi mitmed triatlonistid ning ka praegused ujujad. Lisaks tavapärastele treeningutele lõi Kätlin kaasa perekond Siimarite poolt korraldatud üritusele, mille käigus ujuti Käsmult Võsule. Sõprade seltsis sai 3 kilomeetrit läbitud mängleva kergusega ning see andis enesekindlust Ironmani ujumisetapiks. Aeroobse poole pealt lisandusid ka jooksutreeningud, mis pakkusid head vaheldust. Kindlasti soovib Kätlin välja tuua ka kolmanda võistkonna liikme, Tarmo Hõbe, kes tõi võistkonna jooksudistantsiga segavõistkondade arvestuses kõrgele 7. kohale.


Võistlustulle asus Kätlin 3. augustil. Päev algas varakult, kui äratus oli kell 5:00 ning stardipauk anti 7:00. Olles tavaliselt harjunud üksi rajal võistlema, oli massistart uus väljakutse, kus tuli endast kõik anda. Kätlini sõnul oli distantsi algus raske, kuid peale kilomeetrit oli tunne vees paremaks muutunud ning järgnevad kilomeetrid läksid märksa lihtsamalt. 3,8 kilomeetrit sai läbitud 53 minutiga ning teatepulk sai üle antud järgmisele liikmele.

Kätlini sõnul pole välistatud, et võistlused basseinist kanduvad üle avavette. Ehk võib tulevikus Kätlinit näha ka triatloniradadel, kuid sel juhul tuleb tal enda sõnul hakata suuremat rõhku pöörama ratta ja jooksu distantsidele.

Kätlin soovib tänada ProSwimi tiimi, kes toetasid võistlus- ning treeningprotsessi varustuse ja heade sõnadega!