Tagasi blogi juurde
13.11.2020

4 asja, mida tuleks teada laste võistlustrikoode ja -pükste kohta

Võistlused on noortele ujujatele väga olulised ja muidugi soovivad paljud, et vanemad neile ka võistlustrikoo või -püksid ostaksid. Selleks, et vanemate elu lihtsamaks teha, oleme kirja pannud ülevaate, mida võistlustel kanda, milliseid võistlusriideid Arena pakub, millal on õige aeg võistlustrikoo või -pükste ostuks ja kuidas õige suurus valida.

1. Laste ujumisriided: mida võistlustel selga panna?

 

Arena on välja töötanud laia valiku laste võistlustrikoosid ja -pükse, mis põhinevad samadel uuendustel ja mugavusel, mida kasutatakse tippujujatele võistlusriideid valmistades.

Laste ja noorte võistlusriiete puhul on sama palju rõhku detailidele ja disainile pandud, kui täiskasvanute omadel. Need on tehtud mõeldes tulevastele tippudele. Küll aga on üks erinevus – JUNIOR Powerskini mudelitel pole Carbon-tehnoloogiat, mis on mõeldud ainult täiskasvanud ujujatele.

Foto: Aleksei Vorontsov

2. Milliseid võistlustrikoosid ja -pükse toodab Arena lastele?

 

Esimesi kordi võistlustel osalevatele lastele ja noortele on Arena välja töötanud Powerskin ST 2.0 JUNIOR mudelid, mis on tegelikult vastavate täiskasvanute mudelite koopiad.

Nii poiste kui ka tüdrukute jaoks tehtud võistlusriided on valmistatud spetsiaalsest kauakestvast elastsest X-Raptor kangast, millel on lamedad õmblused ning mis tagab maksimaalse liikumisvabaduse.

 

VÕISTLUSTRIKOOD TÜDRUKUTELE

 

Arena võistlustrikoo Powerskin ST 2.0 Open on tehtud vastupidavast kangast. Sellel on lahtine seljaosa, mis tagab parima liikumisvabaduse ja lihastoe. Võistlustrikool on minimaalne veetakistus ning strateegiliselt asetsevad õmblused optimeerivad kehaasendit vees.

See on ideaalne valik esimeseks võistlusmudeliks. Muidugi on see ka rahvusvahelise ujumisliidu FINA reeglitega kooskõlas.

Materjal: 71% Polüamiid / 29% Elastaan

Laiema valiku tüdrukute võistlustrikoosid leiab Proswimi e-poest. Samuti on võimalik külastada meie Männiku tee 101 asuvat poodi ja trikood kohapeal selga proovida.

 

VÕISTLUSPÜKSID POISTELE

 

Arena võistluspüksid Powerskin ST 2.0 Jammer on hea valik poistele. Vastupidav kangas tagab parima liikumisvabaduse ja lihastoe. Pükstel on minimaalne veetakistus ning strateegiliselt asetsevad õmblused optimeerivad kehaasendit vees.

See on ideaalne valik esimeseks võistlusmudeliks. Muidugi on ka see rahvusvahelise ujumisliidu FINA reeglitega kooskõlas.

Materjal: 71% Polüamiid / 29% Elastaan

Laiema valiku poiste võistluspükse leiab Proswimi e-poest. Samuti on võimalik külastada meie Männiku tee 101 asuvat poodi ja ujumispükse kohapeal jalga proovida.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Kasulikud näpunäited noorematele ujumistrikoode ja -pükste valimisel

 

Võistlustrikood ja -püksid on üpris erinevad tavalistest treeningriietest, sest võistlusriided peavad tihedalt vastu keha olema. Muidugi kasvab noore ujuja keha kiiresti, kuid võistlusriiete valikul on oluline arvestada noore sportlase füüsise, pikkuse ja lihaselisusega. Kõige parem viis õige suuruse valimiseks on võrrelda toote all olevat suuruste tabelit sportlase mõõtudega.

Õige suurus on väga oluline ja kindlasti ei tohiks lastele osta suuremat mõõtu, isegi kui tead, et nad kasvavad. Kui osta suurem trikoo või püksid, siis on see liiga lõdvalt, laseb vett sisse ja ei toimi nii tõhusalt. Samuti võivad liiga suured ujumisriided ujudes hõõruma hakata.

4. Millal on õige aeg osta lapsele võistluspüksid või -trikoo?

 

Arena JUNIOR võistlusriided on mõeldud lastele ja noortele alates 6. kuni 13. eluaastani. Väga noorte ujujate puhul soovitame pöörduda treeneri poole, et otsustada õige hetk lapsele esimese võistlustrikoo ostmiseks.

Muidugi tuleb silmas pidada, et iga kasvav keha on erinev ja kindlasti peab arvestama noore sportlase kehaehituse, pikkuse ja lihaselisusega. Üldiselt võiksid umbes 13-aastased poisid ja tüdrukud kaaluda täiskasvanutele mõeldud ujumistrikoode ostmist.

 

Leia kõige sobivamad ujumisriided ja -varustus meie e-poest proswim.ee või külasta meie poodi Männiku tee 101.